یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 248719
۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۳۰

عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه دانشگاه گفت: به بهانه زیباسازی از سادگی مساجد فاصله نگیریم و آن را تشریفاتی نکنیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام جوان‌آراسته، عصر امروز در نشست علمی «تدوین الگوی مدیریت  اثر‌بخشی مساجد» که از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد،‌ با تأکید بر ضرورت حفظ سادگی مساجد در کنار زیبا‌سازی، اظهار داشت: زیبا سازی مساجد به تشریفاتی کردن آن نیست، بلکه باید دارای نظافت و نظم باشد.

وی افزود: سادگی مساجد در کنار تمیزی و نظم مسجد، از جمله اموری است که در باعث مجذوب شدن مساجد برای حضور مردم می‌شود.

* نقش ائمه جماعات در مساجد

عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه دانشگاه، امام جماعت را یکی از مهم‌ترین عوامل جذب مردم به مسجد معرفی کرد و با اشاره به اهمیت حسن خلق و به روز بودن ائمه جماعات خاطرنشان کرد: باید بدانیم شخصیت معنوی امام جماعت، خود عامل مهم در جذب افراد است؛ به گونه‌ای که برخی ائمه جماعات اطلاعات به دلیل شخصیت معنوی خود، انسان‌های زیادی را به مساجد می‌کشانند.

حجت‌الاسلام جوان‌آراسته با تأکید بر این که مساجد نباید تنها محلی برای اقامه نماز باشد، گفت: در سنت اسلامی کارکردهای زیادی برای مساجد وجود دارد، که نباید آن را فراموش کرد. البته باید گفت برخی از امور مانند حل مشکلات حقوقی مردم و تصمیم‌گیری‌های سیاسی که در مساجد صورت می‌گرفت، امروز در نهاد‌ها و سازمان‌های مربوطه انجام می‌شود.

* از ظرفیت‌های مسجد استفاده کنیم

همچنین در ادامه این نشست علمی، یکی از اساتید دانشگاه تهران با تأکید بر ضرورت به کارگیری از ظرفیت‌های موجود در مساجد اظهار داشت: مساجد دارای ظرفیت‌های تعریف‌شده‌ای هستند،‌ولی بسیاری از مردم از این ظرفیت استفاده کامل نمی‌کنند، از این رو باید این فاصله ظرفیت فعلی تا ظرفیت اسمی باید با مطالعه و برنامه‌ریزی برطرف شود.

دکتر تسلیمی ادامه داد: مساجد باید به گونه‌ای باشند که وقتی کسی در مسجد حاضر می‌شود دارای حضور قلب و آرامش باشد.

وی خاطرنشان کرد: این جاذبیت می‌تواند از طریق ویژگی‌های اخلاقی امام جماعت مسجد،‌ نظافت ظاهری و نظم مسجد و مدیریت امور مساجد از مرحله ساخت تا زمان برپایی نماز جماعت، از جمله مسائلی است که می‌تواند مساجد را محلی برای آرامش و حضور قلب نمازگزاران کند.

در ابتدای این نشست، دکتر عباسی، از پژوهشگران دانشگاه تهران مقاله خود را با موضوع تدوین الگوی مدیریت  اثر‌بخشی مساجد ارائه داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha